Pages Menu
Categories Menu

Priorytety – jak je ustalic

Tak! Istnieją dodatki celowo umieszczone w żywności ominąć swoje naturalne mechanizmy głodu, dzięki czemu można pragnąć i jeść więcej. Te dodatki są przez człowieka substancje chemiczne, które oferują absolutnie żadnych wartości odżywczych, są niestrawne, wciągająca, a ponad to, że tuczy. Chcesz wiedzieć, co motywacja przemyśle spożywczym jest dla tej operacji? Cóż, po prostu o tym myśleć. Im więcej jesz ich produktu spożywczego (z tych uzależniających składników), tym bardziej pragną go i ostatecznie więcej kupujesz je i uczynić je bogatsi podczas uzyskać grubsze.

Potrzebujesz więcej dowodów? 5 najlepszych winowajcami są:

 · Wysoka Fruktoza syrop kukurydziany (HFC)

 glutaminianu sodu (MSG aka)

 Olestra

 Sztuczne słodziki

 · Trans Fat

Teraz muszę podkreślić wam, że ta lista jest skrócona i istnieje kilka winowajcami tłuszczu wywołujących niewymienionych, ale daje punkt wyjścia. Teraz to do ciebie, aby umieścić tę informację do dobrego wykorzystania i uzbroić się w wiedzę, aby oprzeć się niesmaczny taktyk marketingowych korporacji wyruszeniem na tuczy. To także zależy od ciebie dwa razy pomyśleć o tym, co jesteś karmienia swoich dzieci, ponieważ nie spowoduje to tylko dać drogę do innego pokolenia ludzi, którzy tyją wraz z kieszeni tych bezlitosnych korporacji. Więc nadal wychowywać siebie i innych o tym, co jest naprawdę w żywności, które jemy. Co ważniejsze, podjąć pewne kroki w kierunku podejmowania lepszych wyborów żywieniowych DZIŚ !!

Oto kilka prostych kroków, aby rozpocząć z:

* Czytaj składniki etykiety odżywcze

* Rozpoznaj żywności, które pomogą Ci schudnąć w porównaniu do tych „pozowanie” jako produktów odchudzających (np poszukaj „posers” na etykiecie składników jak Olestra i sztucznych słodzików)

* Jedz pokarmy w stanie naturalnym i unikać przetworzonej żywności

* Z dala od żywności z długiej listy składników

* Sklep na obwodzie sklepu

* Gotować zaprzestania kupowania żywności przetworzonej

Zostawię cię z cytatem z artykułu w New York Times napisana przez Hannah Fairfield. W artykule T. Colin Campbell, dietetyka, jak Cornell University, powiedział, że „nie ma dużo pieniędzy związana w przemyśle, ponieważ jest to opłacalne dla firm, aby te pokarmy”. Dodał, że „Przetworzona żywność zawiera duże ilości tłuszczu, soli i cukru, a Amerykanie uzależniają się od nich.”

Artykuł napisany przez: